108877
Book
In basket
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: Ľ omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych Ľ aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami Ľ omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej...(http://www.empik.com/dietetyka-zywienie-zdrowego-i-chorego-czlowieka-ciborowska-helena-rudnicka-anna,p1103621679,ksiazka-p)
Availability:
Filia nr 1
There are copies available to loan: sygn. 61/F1 [filia nr 1] (1 egz.)
Notes:
Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 645-647. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again