108877
Książka
W koszyku
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: Ľ omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych Ľ aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami Ľ omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej...(http://www.empik.com/dietetyka-zywienie-zdrowego-i-chorego-czlowieka-ciborowska-helena-rudnicka-anna,p1103621679,ksiazka-p)
Status dostępności:
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61/F1 [filia nr 1] (1 egz.)
Strefa uwag:
Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 645-647. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej